يکي از انواع پرطرفدار قهوه در سرتاسر دنيا قهوه سرد دم يا کلد برو است. بعضي هم از خواص قهوه سرد مي‌گويند و خريد قهوه سرد را به جاي نوشيدني‌هاي گرم قهوه پيشنهاد مي‌دهند. اگر شما هم به دنبال رسپي يک نوشيدني سرد با قهوه هستيد بد نيست طرز تهيه قهوه کلد برو با فرنچ پرس را ياد بگيريد. به نظر مي‌رسد با شروع فصل تابستان قهوه سرد حتي بيشتر از قهوه گرم در ساعات مختلف روز حال شما را جا بياورد. جهت خريد انواع قهو با کيفيت عالي حتما به سايت اوسکافه مراجعه نمائيد.


قهوه سرد دم چيست؟


 


همان‌طور که از نام قهوه سرد دَم يا کلد برو مشخص است تفاوت آن با ساير انواع قهوه عصاره‌گيري به وسيله آب سرد است. در حقيقت همين تعريف ساده تفاوت‌هاي آن را با قهوه عصاره‌گيري شده توسط آب داغ مشخص مي‌کند. به عبارت ديگر در طرز تهيه قهوه سرد دَم همان‌طور که از نامش پيداست حرارت نقشي ندارد، بلکه اين زمان است که باعث عصاره گيري از سابه قهوه مي‌شود. براي درست کردن قهوه سرد دم گاهي حتي  تا 24 ساعت براي صورت گرفتن يک عصاره گيري قابل قبول با آب سرد زمان لازم است. منبع سايت coldbrewavenue


معمولا قهوه عصاره گيري شده از لحاظ طعم بسيار شفاف و شيرين و از نظر عطر و بو بسيار خوش عطر است. نکته حائز اهميت اين نوع قهوه اسيديته کمتر آن نسبت به قهوه‌هاي عصاره گيري شده به روش‌هاي ديگر است. بنابراين مي‌توان آن را به آن‌دسته از علاقمندان قهوه که سيستم گوارشي حساسي دارند و معمولا پس از مصرف قهوه دچار ناراحتي سيستم گوارشي مي شوند به عنوان يک قهوه مناسب پيشنهاد کرد. روش هاي متفاوتي براي طرز تهيه قهوه سرد دَم وجود دارد ولي به طور کلي مي‌توان روش تهيه آن را به اين شکل تعريف کرد: مجاورت آب سرد با سابه قهوه نسبتا درشت آسياب شده و استخراج کافئين و  روغن ها، قندها و… به مدت چند ساعت.


 


مسئله‌اي که در طرز تهيه قهوه کلد برو همواره محل مناقشه است ميزان کافئين قهوه عصاره‌گيري شده با آب سرد نسبت به آب گرم است. کافئين حلاليت پذيري نسبتا زيادي در آب داغ دارد ولي در دماي محيط، حلاليت پذيري بسيار پاييني دارد و در نتيجه اگر فقط اين نکته را در نظر بگيريم قهوه سرد دَم بايد کافئين بسيار پاييني داشته باشد. ولي نکته اينجاست که زمان تماس آب با سابه قهوه در روش سرد دَم بسيار بيشتر است و لذا زمان بيشتري براي استخراج کافئين وجود دارد. از سوي ديگر از لحاظ نسبت وزن آب و قهوه در اين دو روش تفاوت‌هايي وجود دارد. معمولا در روش سرد دَم گاهي براي مقداري يکسان آب تا 2 برابر قهوه بيشتري استفاده مي‌شود. بنابراين با وجود پارامترهاي زيادي که در ميزان کافئين نهايي قهوه سرد دَم وجود دارد نمي‌توان به اين پرسش پاسخ قطعي داد.



 جهت آشنايي با ساده ترين روش هاي دم کردن قهوه در منزل مقاله ساده‌ترين روش‌هاي تهيه قهوه در خانه، طرز تهيه قهوه آسان را مطالعه نمائيد.







  



طرز تهيه قهوه سرد يا کلد برو با فرنچ پرس


 


مرحله اول


ابتدا قهوه را اندازه‌گيري کنيد. در واقع در پروسه طرز تهيه قهوه سرد دم يا کلد برو با فرنچ پرس نخستين سوالي که پيش مي‌آيد اين است که چه مقدار قهوه نياز داريم.


جواب اين سوال بسته به اينکه شما از چه کسي مي‌پرسيد، متفاوت است. اما بهترين و کوتاه‌ترين پاسخ اين است، بيشتر از چيزي است که شما براي قهوه دم کرده معمولي نياز داريد! اگر نمي‌خواهيد خيلي در اندازه‌گيري دو دو تا چهار تا کنيد کافي است قهوه‌اي را که معمولاً در هنگام تهيه قهوه دمي گرم استفاده مي‌کنيد را دو برابر کنيد. اما اگر مي‌خواهيد خيلي دقيق و با محاسبات رياضي اين کار را انجام دهيد به شما مي‌گوييم چکار کنيد.مطالعه بيشتر در سايت thekitchn


در تهيه قهوه دم‌آوري شده گرم يا همان قهوه فرانسه با فرنچ پرس ما از نسبت حدودي 17 به 1 استفاده مي‌کنيم. اين يعني 17 قسمت آب و 1 قسمت قهوه. اما در تهيه قهوه کلد برو با فرنچ پرس بهترين نسبت 7 به 1 يا 3 به 1 است. يعني 7 قسمت آب و 1 قسمت قهوه يا 3 قسمت آب و 1 قسمت قهوه.


به عقيده کارشناسان قهوه بهترين نسبت براي قهوه سرد دم با فرنچ پرس همان 7 به يک است. اگر احساس کرديد قهوه‌اي که با نسبت 7 به يک درست کرده‌ايد طعم مطلوب و مورد نظر شما را نداريد بهتر است مدت زمان عصاره گيري آن را بيشتر کنيد به جاي اينکه مقدار قهوه را بيشتر کنيد. بهتر است براي تهيه قهوه کلد برو با فرنچ پرس از فرنچ پرس‌هاي بزرگ استفاده کنيد نه کوچک چون حجم قهوه و آب بيشتر است. چرا چون اگر قهوه مورد نظرتان را به دست نياوريد بايد 12 ساعت ديگر دوباره صبر کنيد تا يک قهوه سرد دم درست کنيد در حالي که اين زمان براي قهوه دم کرده گرم با فرنچ پرس فقط 4 دقيقه است.


به نظر مي‌رسد بهترين دستگاه فرنچ پرس براي اين کار سايز 34 است. اما بهترين نسبت‌ها براي تهيه قهوه سرد دم با فرنچ پرس و در نهايت مقدار قهوه‌ دم کرده سرد که با فرنچ پرس سايز 34 به دست مي‌آيد به اين ترتيب است:

 


*نسبت 17 به 1 براي تهيه قهوه دم کرده سرد معمولي با فرنچ پرس: 17 قسمت آب و 1 قسمت قهوه: 890 گرم آب و 48 گرم قهوه آسياب شده که در مجموع 857 گرم است و در انتها 733 گرم يا 26 اونس قهوه دم کرده سرد به ما مي‌دهد.


 


*نسبت 12 به 1 براي تهيه قهوه دم کرده سرد با فرنچ پرس: 800 گرم آب سرد و 67 گرم قهوه آسياب شده که در مجموع 867 گرم است و در نهايت 686 گرم يا 24 اونس قهوه دم کرده سرد به ما مي‌دهد.


 


*نسبت 7 به 1 براي تهيه قهوه سرد دم يا کلد برو با فرنچ پرس: 765 گرم آب و 107 گرم قهوه آسياب شده که در مجموع 864 گرم است و در نهايت 588 گرم يا 21 اونس قهوه سرد دم به ما مي‌دهد.


برگرفته از سايت healthyslowcooking


همانطور که مي‌بينيد هر چه مقدار قهوه آسياب شده بيشتر مي‌شود در نهايت مقدار قهوه دم کرده سردي که به دست مي‌آيد کمتر است.


 


مرحله دوم: آسياب قهو


بهترين قهوه براي درست کردن کلد برو با فرنچ پرس قهوه درشت يا سايز coarse آسياب شده است. در اين فرايند قهوه آسياب شده نبايد بيش از حد ريز باشد چون در غير اين صورت از هاي مورد استفاده شما براي جدا کردن قهوه از آب عبور مي کند. پس اگر خودتان دانه قهوه را آسياب مي‌کنيد، نسبت به موردي که براي دستگاه اسپرسو استفاده مي‌کنيد از بافت زمخت ‌ري استفاده کنيد.


 


مرحله سوم: قهوه آسياب شده و آب را به فرنچ پرس اضافه کنيد


درست مثل زماني که مي‌خواهيد با فرنچ پرس قهوه دمي درست کنيد، براي قهوه سرد يا کلد برو هم آب و قهوه آسياب شده را در فرنچ پرس بريزيد. فقط اين بار به جاي آب داغ از آب سرد يا آبي که هم دماي محيط است استفاده کنيد. براي درست کردن قهوه سرد دم آب شده يک گزينه‌ي ايده‌آل است.


مرحله چهارم: آرام و آهسته ترکيب آب و قهوه را هم بزنيد


با يک قاشق کوچک آب و قهوه را آرام و آهسته هم بزنيد تا مطمئن شويد که تمام قهوه‌ها با آب در تماس هستند. سعي کنيد تا آنجا که مي‌توانيد قهوه را با آب بپوشانيد. جهت مطالعه بيشتر به سايت alternativebrewing مراجعه نمائيد.


 

مرحله پنجم: درب فرنچ پرس را ببنديد و 12 ساعت صبر کنيد


در اين مرحله چون قرار نيست پيستون فرنچ پرس را فشار دهيد (12 ساعت براي اين کار بايد صبر کنيد) بايد به جاي درب، روي فرنچ پرس را با يک نعلبکي، بشقاب کوچک يا سلفون بپوشانيد. برخي عقيده دارند که بايد فرنچ پرس را در يخچال بگذارند تا اين 12 ساعت تمام شود اما به عقيده کارشناسان قهوه بهتر است اين عصاره‌گيري در دماي اتاق انجام شود. به اين ترتيب مدت زمان عصاره گيري قهوه هم کوتاه‌تر مي‌شود. اما اگر قرار است قهوه را در فرنچ پرس بگذاريد و از خانه بيرون برويد و احتمال مي‌دهيد بيشتر از 12 ساعت قرار است بيرون از منزل باشيد بهتر است فرنچ پرس را در يخچال بگذاريد.


 


مرحله ششم: قهوه کلد برو را سرو کنيد


بعد از 12 ساعت بالاخره پيستون فرنچ پرس را به سمت پايين فشار دهيد و 30 ثانيه پرس کنيد. سپس مي‌توانيد قهوه سرد دم خود را در يک شيشه يا بطري تميز بريزيد يا در ماگ سرو کنيد. دقت کنيد که همه‌ي آسياب‌هاي قهوه آنطور که دوست داريم و دلخواه‌مان است ممکن است ايده‌آل نباشند و در نتيجه در قهوه سرد دم ذرات قهوه را مشاهده کنيد. اگر دوست داشته باشيد مي‌توانيد دوباره قهوه‌تان را کنيد. يک کاغذي روي ماگ قهوه‌تان بگذاريد و قهوه را از آن رد کنيد تا يک قهوه کلد برو شفاف و تميز داشته باشيد. رسپي اصلي قهوه سرد دم يا کلد برو همين است.


برگرفته از سايت homegrounds


مرحله هفتم: فرنچ پرس را تميز کنيد


موقع تميز کردن دستگاه فرنچ پرس مي‌توانيد تفاله‌هاي قهوه را به عنوان کمپوست و کود باغچه و گل و گياه جمع‌آوري کنيد. خوبي فرنچ پرس اين است که براي افرادي که جاي کافي ندارد هم مي‌توان با آن قهوه دم کرده گرم درست کرد و هم قهوه سرد؛ به عبارت ديگر يک وسيله به درد بخور دوکاره و مفيد که جاي کمي هم اشغال مي‌کند. منبع cookieandkate

چگونه در منزل قهوه اسپرسو و فرانسه حرفه اي درست کنيم؟

چطور با دستگاه فرنچ پرس قهوه سرد دم يا کلد برو درست کنيم

قهوه ,سرد ,فرنچ ,پرس ,آب ,دم ,فرنچ پرس ,قهوه سرد ,تهيه قهوه ,با فرنچ ,کلد برو

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

اینجا می‌نویسم... shayanrayanehj felezyabkhazar الهم عجل لویک الفرج شرقی roya100 دکتر محمد آقازاده مطالب اینترنتی چاپ بنر کرمانشاه | آسمان مجازي | چنليوم | فلت بد اقتدار پایدار