اسپرسو از ميلان ايتاليا حدود سال 1900 نشأت گرفته است و يک قهوه بسيار تلخ ايتاليايي است. اصطلاح اسپرسو از معني کلمه اي ايتاليايي به معني "فشرده" گرفته شده است. اسپرسو يک مايع غليظ مي باشد و حاوي مقدار کافئين بيشتري نسبت به قهوه معمولي است. منبع اين مطلب
اسپرسو يک روش دم کردن قهوه است، نه يک نوع دانه قهوه. برخي تصور مي کنند که نام هاي اسپرسو، فرانسه و ترک نام نوع ها و يا دانه هاي مختلف قهوه است. که اين تصوري اشتباه است. به صورت خلاصه مي توان اينگونه بيان کرد که قهوه داراي دو نوع اصلي عربيکا و روبوستا است که اين دو نوع قهوه خود به سه روش اصلي اسپرسو، فرانسه و ترک تهيه مي شوند.
اسپرو قهوهاي است که تحت فشار بالاي آب تهيه مي شود. در تهيه قهوه به روش اسپرسو آب با فشار بالا و دماي بالا از بين قهوه ريز آسياب شده عبور مي کند تا طعم دهندههاي پيچيده قهوه را به يک نوشيدني کاملا غليظ تبديل کند که ما آن را با عشق اسپرسو مي ناميم. شما مي توانيد تهيه اسپرسو را به عنوان يک دستورالعمل در نظر بگيريد که در ادامه به آن مي پردازيم. اسپرسو تعادل بين تمام اين متغيرها است که منجر به نوشيدني خوش طعم تري نسبت به ساير نوشيدني هاي بر پايه قهوه مي شود. برگرفته از سايت
حقيقت ساده اين است که اسپرسو در درجه اول از يک رست تيره و يک آسياب خوب تشکيل شده است. اين دو عامل همراه با آب گرم تحت فشار، اسپرسو را تشکيل مي دهند. براي مطالعه بيشتر به سايت
رست اسپرسو يکي از چند تفت تيره است که شامل تفتهاي فرانسوي و ايتاليايي مي شود و از هر يک از آن ها مي توان براي
براي تهيه قهوه اسپرسو دانههاي قهوه تا حدود 465-485 درجه فارنهايت(240-251 درجه سانتيگراد) تفت داده مي شود تا دانه هاي قهوه تقريباً سياه شود. رستهاي تيره عطر و طعم تلخ و دودي را ايجاد مي کنند. در اين نوع رست مقدار بيشتري روغن در سطح قهوه باقي مي ماند.
اين دانههاي قهوه با رست تيره بايد بسيار ريز آسياب شوند. آسياب خوب باعث مي شود آب تحت فشار بتواند همه روغنهاي خوش طعم را از قهوه بيرون بکشد.
فشار دستگاه اسپرسو عطر و طعم روغنها را به نحوي مي گيرد که روغن در دم کرده نهايي باقي نماند. اين همان چيزي است که باعث ايجاد طراوت در اسپرسو و کرماي غني بالاي آن مي شود
در صورتي که دستگاه اسپرسو ساز نداريد و قصد داريد با استفاده از ساير ابزارها، قهوه اسپرسو با عطر و طعم مناسبي در منزل تهيه کنيد با ما همراه باشيد که در ادامه به معرفي چند ابزار مختلف مي پردازيم و با استفاده از آنها مي توانيد در منزل و به راحتي براي خود اسپرسويي با طعم عالي تهيه نماييد.
براي خريد قهوه با انواع رست از بخش
اختراع آئروپرس يک نبوغ بود. اين قطعه ساده امکان ساخت يک شات دوتايي اسپرسو را فراهم مي کند که طعم آن بسيار نزديک به آنچه از يک ماشين اسپرسو ساز بدست مي آيد است. آئروپرس ترکيبي از کاغذي، غوطه ور شدن قهوه در آب و استفاده از فشار براي عصارهگيري است.
علاوه بر مواردي از جمله کتري اجاق گاز و برخي از قاشقهاي اندازه گيري، شما به يک فنجان محکم و خوب احتياج خواهيد داشت. آئروپرس مستقيماً روي فنجان قرار مي گيرد و با فشار شما بر دستگاه آئروپرس اسپرسو بدست مي آيد. به همين دليل شما به فنجاني احتياج داريد که با فشار دادن نشکند.
ابتدا بايد آب را در کتري و بر روي شعله گرم کنيد. دماي مطلوب براي دم کشيدن قهوه با آئروپرس 96 درجه سانتيگراد است. براي آشنايي بيشر به سايت
براي تهيه اسپرسو با آئروپرس شما به دو قاشق غذاخوري قهوه رست داده شده (تفت داده شده) مناسب اسپرسو احتياج داريد (تقريباً 28 گرم)
ابتدا ائروپرس را روي يک ماگ يا ليوان محکم قرار دهيد سپس يک کاغذي را که از قبل شسته ايد بر روي آن قرار بدهيد. مقدار 28 گرم قهوه آسياب شده رو به آئروپرس اضافه کنيد و بلافاصله حدود 250 گرم آب جوش به آن اضافه کنيد.
حدود 10 مرتبه (يک دور کامل) آن را در جهتهاي مختلف هم بزنيد و سپس درپوش رو ببنديد. بعد از يک دقيقه مجددا درپوش آئروپرس را برداشته و دوباره هم بزنيد. حالا قسمت بالايي آئروپرس را به آهستگي و به صورت يکنواخت فشار دهيد. اين کار بايد در40 ثانيه انجام شود.
اکنون قهوه شما آماده است آن را در فنجان بريزيد و از نوشيدن آن لذت ببريد.
موکاپات يا قوري قهوه ساز اسپرسو، يکي از محبوبترين ابزار و وسايل تهيه قهوه است. موکا به شما امکان مي دهد بخار و فشار را بر روي اجاق گاز ايجاد کنيد و بدين ترتيب شاخصترين ويژگي دستگاه اسپرسو واقعي را از ايجاد مي کند.
موکاپات از سه بخش مختلف تشکيل شده است:
1. مخزن پايين که آب در آن گرم مي شود.
2. بخش مياني که جهت قرار دادن پودر قهوه آسياب شده مي باشد.
3. بخش بالايي که پارچ قهوه ناميده مي شود و قهوه تهيه شده در داخل آن ريخته مي شود.
طرز تهيه قهوه با موکاپات
ابتدا قطعات (بخش هاي) مختلف موکاپات را از هم جدا نموده و سپس آب سرد را در مخزن آب (بخش پاييني) و تا زير سوپاپ ميريزيم.
حال حدود چهار قاشق غذاخوري پودر قهوه آسياب شده را در بخش مياني( يا سبد) ريخته، آسياب مناسب براي موکاپات بايد ريز و تقريباً شبيه پودر قند باشد.
سپس سطح آن را با قاشقي صاف مي کنيم و بر روي مخزن آب قرار ميدهيم. در پايان محفظه قهوه (بخش بالايي) موکاپات را هم بر روي مخزن آب (بخش پاييني) قرار داده و با چرخاندن آن موکاپات را بسته و آن را روي شعله ملايم قرار مي دهيم.
کافيست اندکي صبر کنيد تا قهوه شما از استوانه بخش بالايي موکاپات بيرون بيايد، درست قبل از شروع حباب و غليظ شدن قهوه، آن را از روي حرارت برداريد، سپس آن را در فنجان خود بريزيد و نوش جان کنيد. منبه سايت
فرنچ پرس يکي ديگر از ابزارهاي تهيه قهوه است که فرايند تهيه قهوه ساده تري را نسبت به ساير ابزارها دارد.
طرز دم کردن قهوه با فرنچ پرس( برگرفته از سايت
تقريباً به دو قاشق غذاخوري قهوه نياز خواهيد داشت. توجه داشته باشيد که براي تهيه قهوه با فرنچ پرس به قهوه با آسياب متوسط نياز داريد.
در ابتدا پودر قهوه را داخل فرنچ پرس مي ريزيم. البته اگر قهوه غليظتر و تلختري دوست داريد، ميتوانيد مقدار پودر قهوه را بيشتر کنيد.
بهتر است که قبل از اضافه کردن پودر قهوه، مقداري آب گرم را داخل مخزن فرنچ پرس بريزيم و با اهرم صافي چندبار آب را پرس کنيم تا مخزن گرم شود. سپس آب داخل مخزن را خالي کنيم.
در گام بعدي پودر قهوه را داخل مخزن فرنچ پرس مي ريزيم و مقداري آب داغ (دماي آب تقريبا 96 درجه سانتيگراد باشد) روي آن اضافه ميکنيم و 30 ثانيه صبر ميکنيم تا گاز قهوه خارج شود. سپس مقدار آب باقي مانده را به پودر قهوه اضافه ميکنيم.
در مرحله ترکيب پودر قهوه و آب، محلول را با استفاده از يک قاشق چندبار هم ميزنيم سپس درب فرنچ پرس را ميگذاريم و 4 دقيقه صبر ميکنيم.
اهرم فرنچ پرس، قهوه را صاف و ميکند تا ذرات معلق قهوه تهنشين شوند و قهوهاي شفاف باقي بماند.
پس از حدود 4 دقيقه اهرم را بهآرامي از بالا به پايين فشار ميدهيم و قهوه را ميکنيم. اکنون قهوه آماده سرو است.
نکته: قبل از اين که قهوه را پرس کنيم، قهوه از سطح آب به سمت پايين حرکت ميکند که اين نشان ميدهد قهوه به خوبي دم کشيده است.
اکنون وقت آن است که شما نيز با يکي از اين ابزارهاي ساده، قهوه ي خوش عطر و دلچسب را تهيه کنيد.
واقعيت ساده در مورد دم کشيدن قهوه اين است که اگر از هر روشي استفاده کنيد در نهايت کيفيت قهوه شما، به دانه هاي قهوهاي که استفاده مي کنيد بستگي دارد. هيچ دستگاه گران قيمت يا روش دم آوري وجود ندارد که بتواند کيفيت متوسط يا بد دانههاي قهوه را جبران کند.
اطمينان حاصل کنيد که قهوه اسپرسو شما داراي يک رست با کيفيت بالا باشد. نوع آسياب نيز براي تهيه اسپرسو ضروري است.
اگر علاقهمند به کسب اطلاعات در رابطه با رست قهوه هستيد مقاله
و در آخر به دماي آب توجه کنيد. همانطور که در بالا گفته شد، 96 درجه سانتيگراد دماي ايده آل آب براي تهيه قهوه است.
قهوه ,مي ,اسپرسو ,آب ,يک ,تهيه ,است که ,مي شود ,قهوه را ,تهيه قهوه ,آن را
درباره این سایت